U bent hier

Sluiting kasteel 2018

In maart 2017 kwam een stuk metselwerk van de latrine aan de kleine toren van de niet-gerestaureerde rechtervleugel van het Kasteel van Horst los.

Met het oog op de veiligheid liet Herita een onderzoek naar de draagkracht en de stabiliteit van het kasteel en de brug naar de binnenplaats uitvoeren.

Uit dat onderzoek is gebleken dat enkele niet-gerestaureerde ruimtes van het kasteel niet meer geschikt zijn om bezoekers in veilige omstandigheden te ontvangen.
Ook de toegangsbrug die leidt naar de binnenplaats van het kasteel, is in slechte staat.

Het is voor Herita van het allergrootste belang om de veiligheid voor onze bezoekers, medewerkers, gidsen en vrijwilligers te garanderen en om een optimale beleving van het kasteel aan te bieden aan alle bezoekers. Daarom houden we de poorten van het kasteel voorlopig gesloten.

Herita werkt momenteel volop aan een plan van aanpak om de problemen in het Kasteel van Horst op te lossen.

 

Ondertussen kan je in het bezoekerscentrum van het kasteel op woensdag en zondagnamiddag terecht bij de gemotiveerde ploeg van het Horstgenootschap.

Wil je op de hoogte blijven van nieuws rond Kasteel van Horst? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief.

Fietsen en wandelen op het domein rond het kasteel blijven wel mogelijk. Ook brasserie Het Wagenhuis, gelegen in het prachtige koetshuis op het kasteeldomein, blijft open voor een hapje en een drankje.