U bent hier

Groepen

Opgelet: Kasteel van Horst is gesloten in 2017 - meer info via de nieuwspagina

Groepen zijn in Horst natuurlijk hartelijk welkom.

Ontdek hier alle info over:

Rondleidingen

Onze Horstgidsen nemen je graag mee op sleeptouw door het Kasteel voor een rondleiding.
De focus van de rondleiding bepaal je zelf. Interesse in de restauratie? Of wil je alle weetjes horen over de vroegere kasteelbewoners? Liever ontspannen in de natuur terwijl je fauna & flora ontdekt? Enkel voor volwassenen, gericht op het kleine volkje, of een verhaal voor groot & klein? Het kan allemaal!

Maximum 25 deelnemers per rondleiding – kostprijs: 60 euro voor de gids + 6 euro per volwassene + 4 euro per kind 6-12j (gratis voor kinderen onder de 6j) – duur +/- 1,5u.

Opgelet: voor schoolbezoeken kijk op www.kasteelvanhorst.be/scholen.

Momenteel kan je geen rondleidingen reserveren. Kasteel van Horst is gesloten in 2017. Meer info op de nieuwspagina.

Teambuildings

 

Kings & Queens

Herita en The Outsider Coast, een bedrijf dat gespecialiseerd is in originele en kwaliteitsvolle teambuildings en groepsactiviteiten, slaan de handen in elkaar voor de uitwerking van een aanbod in en rond de Herita-monumenten. In Fort Napoleon organiseert The Outsider Coast al enkele jaren activiteiten op maat van bedrijven, groepen, ... Nu hebben ze ook een gloednieuw en exclusief teambuildingsprogramma uitgewerkt voor het Kasteel van Horst en Kasteel Beauvoorde. Beleef een onvergetelijke en avontuurlijke dag met 'Kings and Queens' op een prachtige locatie...

Het plot:
De koning van het kasteel ligt op sterven en heeft geen erfgenamen. Opvolging is noodzakelijk en daarom worden alle edellieden (deelnemers) samengeroepen bij het kasteel. Elke volksgroep
(team) duidt een mogelijke opvolger voor de koning aan. Doorheen het spel zal hij/zij zijn volk moet leiden om alle opdrachten tot een goed einde te brengen.

Het spel:
De teams moeten zo snel mogelijk een trebuchet (middeleeuwse katapult) bouwen en een eigen vlag maken die de trots van hun herkomst weergeeft. Punten worden verzameld doorheen het spel die we dan omzetten naar tijd of aantal pogingen voor het eindspel. Het spel bestaat uit verschillende activiteiten waaronder boogschieten, levend schaakbord, ringsteken, harnasproef, fierljeppen (kasteel van Horst), rattenpestrace (kasteel van Horst).

Momenteel kan je geen teambuilding reserveren. Kasteel van Horst is gesloten in 2017. Meer info op de nieuwspagina.

 

Wijnarrangement: De Heerlyckheid Horst

Kom proeven van het Hageland in ons wijnarrangement. Een daguitstap voor de bourgondiërs onder ons! Wist je dat Horst altijd al een feestkasteel geweest is? En bij feesten hoort lekker eten & drinken. Dat was zo in de 17de eeuw en dat is nu natuurlijk nog zo. Dompel je een dag onder in de feestwereld van Horst en ontdek een scala van smaken. Ism Elismer Wijntoerisme & wijndomein Uylenbergher.

Programma:

  • Geleid bezoek Kasteel van Horst – Eten & feesten in Horst
  • Wandeling door de Hagelandse heuvels naar het wijndomein Uylenbergher
  • Broodjeslunch in het wijndomein, geleid bezoek in de wijngaard & productieruimte met proevertjes
  • Terugkeer naar Horst door de holle wegen van het Hageland
  • Wijnproefworkshop door Elismer wijntoerisme: ontdek de Hagelandse wijnen in combinatie met verrassende streekproducten.

Dagprogramma, voor groepen (min 15, max 50 personen), enkel op reservatie.
Prijs: 79 euro per persoon + 21% BTW.

Momenteel kan je het wijnarrangement niet reserveren. Kasteel van Horst is gesloten in 2017. Meer info op de nieuwspagina.
Op zoek naar beleving rond Hagelandse wijn in de buurt van Kasteel van Horst?