U bent hier

Families

Weet jij wie er vroeger allemaal gewoond heeft in het Kasteel van Horst? Of waarmee ridders hun billen afveegden? Of wat de kasteelbewoners vroeger aten & dronken? Ga op stap met ridder Pynnock, page Tijl, gravin Maria-Anna en kokkin Margriet en je komt het allemaal te weten in het fabuleuze familieparcours!

De kasteelbewoners door de eeuwen heen gunnen je een avontuurlijke blik achter de muren van de burcht. Zoals Ridder Pynnock, die de stoere Donjon liet bouwen in de 15de eeuw. Zijn schildknaap Tijl neemt je mee achter de schermen van het officiële riddergebeuren. Ooit hoopt hij het blinkende harnas te passen dat nu nog steeds in de ridderzaal staat.

Kokkin Margriet zorgde voor heerlijke schotels voor de grote feesten van gravin Maria-Anna in de 17de eeuw. Van heinde en verre kwam de adel feesten in Horst. Kom jij ontdekken wat Maria-Anna voor hen in pacht had?

Maar de kasteelbewoners geven niet zomaar alle eeuwenoude geheimen en interessante weetjes prijs. Je moet ook zelf puzzelen, nadenken en doen. Toffe ontdekopdrachten voor kinderen, papa’s, mama’s, tantes, nonkels én grootouders. Kleine jonkvrouwen en ridders vanaf 4 jaar kunnen in het familieparcours op stap, met hulp van hun grote mensen. Hou je fototoestel in de aanslag, fijne kasteelsouvenirs gegarandeerd!

Het familieparcours is inbegrepen in de toegangsprijs.

Kasteel van Horst is gesloten in 2017 - meer info via de nieuwspagina

Plan je bezoek